Ga (nooit) op vakantie!

Tien redenen om wel/niet op zonvakantie te gaan.

NIET!

1. Voor een zonvakantie moet je het vliegtuig nemen. En vliegen is best wel eng, hoe je het ook wendt of keert. Gaat het eenmaal mis, dan is er geen redden aan en helpt geen moedertje (stewardessje) lief.

een krappe bedoening

2. Het regelen van zo’n vakantie is nog een heel gedoe!

brandalarm

3. De eerste de beste nacht gaat het brandalarm af. Ook al is het loos alarm, de adrenaline werkt gewoon door. Vakantie voor je rust? Me zolen!

4. Na één dag heeft je vrouw flinke koorts. De vakantie dreigt een duur betaalde beproeving voor beiden te worden. Een uit voorzorg meegenomen antibioticumkuur en enige medische deductie lossen het probleem gelukkig snel op.

5. De zon is lekker, zwemmen in de open lucht is méér dan een remedie tegen de hitte. Eindelijk ontspanning! Maar na afloop ontwaar je de nodige rode plekken en schuurt het shirt onaangenaam over de schouders. Voortaan insmeren dus. Veel en vaak. Bah!

6. De tweede nacht ontdek je dat het rode lampje van de rookmelder geen sjoege meer geeft. Nog steeds alert, maak je daar onmiddellijk melding van. Blijkt het hele systeem plat te liggen. Gelukkig brandde alleen de zon, maar geruststellend is het niet.

7. Vlak vóór je vakantie blijkt de aloude, betrouwbare busmaatschappij vervangen te zijn door … Arriva. En ja hoor, wanneer je de bus wilt nemen, blijken de chauffeurs uit onvrede te staken. Modernisering – niet alleen híer een eufemisme voor afbraak.

8. Als we het kamermeisje hebben gezegd dat ze alleen de handdoeken hoeft te vervangen, maakt zich tot onze verbazing een grote schrik van haar meester. Angst voor de baas of het DSK-effect? De ruime fooi kan ons knagend gevoel van onbehagen niet geheel compenseren.

9. Aangezien je met het vliegtuig bent gekomen, moet je er ook weer mee terug. Je drie uur lang verbeelden op welke manieren je in het helse machien aan je eindje kan komen, maakt van de terugreis geen pretje.

10. Eenmaal thuisgekomen blijkt, o ironie, hoe kortdurend het effect van zo’n vakantie is. Voor je het weet zit je weer in je dagelijkse routine, alsof je niet weg bent geweest.

WEL!

1. Het avontuur lonkt!

2. Fantástisch weer!

3. Een tijdje weg uit koel en regenachtig Nederland.

4. Geen ‘huishoudelijke’ beslommeringen.

5. Lekker relaxen.

6. Geen tv, dus ook geen (slecht) nieuws.

7. Geen internet, heerlijk!

8. Niets doen en toch lekker bezig zijn.

9. Even een heel andere dan de gewone dagelijkse ‘routine’.

10. De ontspannen sfeer op de vakantiebestemming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s